Ron HagemeijerNaam: Ron Hagemeijer                Geboren in: 1958             Woon in Stokkum sinds: 2017


Al bijna 40 jaar ben ik getrouwd met Tineke. We hebben twee geweldige zoons en twee prachtige schoondochters. Ook mogen we ons sinds kort Beppe en opa noemen. Samen met onze hond Nessa vinden we het heerlijk om door de omgeving te wandelen.

Waarom woon je graag in Stokkum?

Gedurende mijn hele carrière bij de Luchtmacht hebben we als gezin op verschillende plaatsen gewoond, zowel in Nederland als in het buitenland. Mijn vrouw en ik zijn beiden opgegroeid in Westervoort en Arnhem. Daar woont nog veel van onze familie. Nadat onze kinderen het huis uit waren, wilden we wat dichter bij onze wederzijdse familie gaan wonen. Ook was onze wens, nu we beiden met pensioen zijn, om het drukke dagelijkse bestaan achter ons te laten en genieten van rust en natuur. In Stokkum hebben we precies gevonden wat we zochten. We kwamen echt in een warm bad terecht met hele hartelijke en betrokken buren. Niemand overloopt elkaar, maar we zijn er wel voor elkaar voor een praatje en als dat nodig is. Wij hebben het hier erg naar de zin in het “buitengebied” en het Bergherbos.

Waarom ben je buurtverbinder geworden?

Door mijn ervaringen bij de Luchtmacht en omdat ik nu met pensioen ben, wilde ik iets met mijn tijd en kennis doen. Ik wilde me sociaal meer ontplooien en contacten opdoen en tevens mijn leefomgeving beter leren kennen. Samen met Monique en Freddy hebben we MijnStokkum.nl opgericht om de bewoners een sociaal interactief dorpsplein te bieden. Maar daarnaast is MijnStokkum.nl ook een mooi hulpmiddel om mensen nog meer met elkaar te verbinden, zowel online als gewoon op straat. Als buurtverbinder leerde ik snel veel mensen kennen en ontdekte ik dat er nog veel meer gebeurde dan wat ik al gelezen en gehoord had.

Wat houdt buurtverbinder zijn in voor jou?

Ik ben ervan overtuigd dat, als we allemaal een beetje op elkaar letten en voor elkaar zorgen, we de wereld wat mooier kunnen maken. Door zichtbaar te maken wat er allemaal al is aan activiteiten, initiatieven, talenten, enz. en dat alles toegankelijk te maken voor iedereen, kunnen we samen een fijne buurt maken om in te wonen. Ik schrijf regelmatig een stukje over leuke dingen in ons dorp die mijn opvallen. Daarnaast schrijf ik ook, op toerbeurt, de wekelijkse nieuwsbrief. Verder vind ik het leuk om mijn oren en ogen open te houden en op zoek te gaan naar leuke en interessante gebeurtenissen, initiatieven en/of hulpvragen in ons dorp en die vervolgens de delen met de dorpsbewoners.  

Waarom ben je zo enthousiast over MijnStokkum.nl?

Omdat ik zie dat er zoveel gebeurt hier en dat nu zichtbaar en toegankelijk wordt voor iedereen! De ontwikkelingen bij de natuurboerderij Wittenhorst, op de hoogte blijven van de nieuwbouw op de locatie van de oude school, de ontwikkeling van het voetbalveld, het ontstaan van “ons” Staickheimerpad, de activiteiten van Welcom zoals het vinden van het Gouden ei, enz. Ik besef mijn terdege dat MijnStokkum.nl nog maar in de kinderschoenen staat en dat het nog moet groeien en een plaats in ons midden moet vinden. Maar dat je mensen in het echte leven bij elkaar kunt brengen door dit platform, en dat mensen met elkaar in contact komen omdat ze over de ander gelezen hebben op MijnStokkum.nl vind ik prachtig.

Het gaat mij niet om het online platform alleen. Dat is in mijn optiek alleen een middel tot een doel. En dat doel is, dat mensen hier elkaar weten te vinden en samen dingen kunnen doen. Elkaar kunnen helpen, inspireren en enthousiast maken. Het geeft mij een goed gevoel om daar aan mee te helpen.