Details

Zondag 2 mei 2021 van 13:30 tot 15:30 uur
Afgelopen
star Tankstelle
Beeker Straße, Emmerik, Duitsland

Het verloop van de coronacrisis in 2021 is onvoorspelbaar. Er kan sprake zijn van een annulering van deze excursie of een beperking met betrekking tot het maximum aantal deelnemers. In dat laatste geval is deelname aan deze excursie alleen mogelijk na aanmelding.
Kijk daarom altijd op onze website voor informatie over het doorgaan van onze activiteiten; https://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten/grenswandeling-1

Een internationale wandeling!
De regio werkgroep Montferland wil jullie uitnodigen voor deze 'Grenswandeling'. We starten nét over de grens, maar uiteindelijk lopen we voornamelijk over Nederlands grondgebied. Dat deze grens niet altijd zo heeft gelopen zal al snel duidelijk worden, het speelt een belangrijke rol tijdens deze excursie.

Via bunkers en loopgraven lopen we naar de Sprung. Onderweg vertellen we over de oorlogen die hier gewoed hebben de restanten zijn duidelijk zichtbaar. Restanten van bunkers en loograven uit zowel de eerste en tweede wereldoorlog op Nederlands grondgebied. Uniek in Nederland!

Onderweg bij de Sprung mogen we ons weer even kind voelen en kreeftjes en kikkertjes proberen te vangen. Daarna via de Hollandsche heide waar we met enig geluk misschien wel de zandhagedis kunnen waarnemen.
Al met al een aanrader voor iedereen, geschikt voor jong, oud, groot en klein! Natuur en cultuurlief hebber!
Uiteraard is deze wandeling u weer geheel gratis aangeboden door IVN, hoewel een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld.

Dat Montferland is toch maar verrassend veelzijdig!
Contactpersoon: Rob van den Dikkenberg 06-34091373

Over de organisator

IVN Natuureducatie De Oude IJsselstreek
Het unieke werkgebied van de werkgroep Montferland van IVN is een heuvelachtig bosgebied in het oostelijk deel van de provincie Gelderlan...... Lees meer