Alweer een jaar geleden opende het huiskamerrestaurant voor de eerste keer haar deuren. Vanaf dat moment is iedere 2e woensdag van de maand samen gegeten in de huiskamer van de pastorie. Een groep vrijwilligers in wisselende samenstelling verzorgde de maaltijden of hielp in de bediening of met de afwas.
Kok Marco is het koken nog niet verleerd
Marco Krachten verzorgde afgelopen woensdag het driegangen diner. Marco heeft in een ver verleden als kok bij het Klaphek gewerkt. Het koken voor grote gezelschappen bleek hij nog niet verleerd. Een heerlijke pompoensoep werd als voorgerecht opgediend. Daarna volgde een stamppotbuffet bestaande uit hutspot met hachee, spinaziestamppot met gedroogde tomaatjes en zuurkool met worst. Het diner werd afgesloten met een 'Wittenhorstertje'; een feestelijk toetje gemaakt door Tine Wittenhorst van hangop, rood fruit en bastogne. Naast Tine werd Marko geholpen door Martha en Robert met de voorbereidingen.
Vaste klanten en nieuwe gezichten
Sinds de start van het huiskamerrestaurant zijn er een aantal trouwe gasten. Eén van hen is Riet Bosman: “Ik verheug mij er iedere keer weer op. Het eten is erg lekker, er zijn allemaal bekenden en het is vooral ook een gezellig samenzijn", zo vertelde zij. Naast de vaste klanten verwelkomen we telkens ook weer enkele nieuwe gezichten. Deze keer waren er drie nieuwe deelnemers die met de neus in de boter vielen door het zeer smakelijke menu.
Het volgende huiskamerrestaurant staat alweer gepland, namelijk op woensdag 12 april. Aanmelden hiervoor kan op MijnStokkum.