Albert Rutjes


Naam: Albert Rutjes            Geboren in: 1964             Woon in Stokkum sinds: 1993 

Met veel plezier woon ik samen met mijn vrouw en twee dochters in deze prachtige bosrijke omgeving.

Waarom woon je graag in Stokkum?

Ik ben opgegroeid op een boerderij in de buitenwijk van Beek. Ondanks dat ik daar altijd met veel plezier heb gewoond, heb ik altijd wel een beetje het ‘echte dorpsgevoel’ gemist. Dat is dan ook de reden dat Stokkum mij zo aansprak, omdat dat hier duidelijk wel heerst. Voor mij is deze natuurrijke omgeving ook een grote plus, aangezien ik het zelf ook leuk vind om veel te wandelen. 

Wat houdt buurtverbinder zijn in voor jou? 

Voor mij houdt buurtverbinder zijn in dat ik mensen aan elkaar voorstel (waar bijvoorbeeld samenwerkingen uit kunnen groeien), onder andere mensen die hier nieuw zijn komen wonen, verwelkom en dat ik de mensen die hier wonen ook echt leer kennen. Het is hierbij handig dat ik sociaal ben en dat ik (wat veel mensen wel van mij weten) zeker in ben voor een praatje. 

Waarom ben jij zo enthousiast over MijnStokkum.nl? 

Net als de andere collega buurtverbinders zie ik dat veel mensen niet weten dat er naast bijvoorbeeld (buurt)carnaval en kermis nog ontzettend veel andere activiteiten te doen zijn in Stokkum. Wij zouden dit graag anders zien en dus voor ons de uitdaging om dit alles kenbaar te maken door middel van foto’s, interviews, nieuwsbrieven etc. Ik vind het leuk om anderen net zo enthousiast te maken over dit dorp als ik en vind het dan ook meer dan de moeite waard om hier tijd in te steken.